www.lidingovavstuga.se © 2008 • Privacy Policy • Terms of Use

 

 

 

 

 

 

AKTIVITETER UNDER 2018

 

Årsmöte 2018 hölls måndagen den 19 mars i vävstugan. Efter sedvanliga mötesförhandlingar bjöds deltagarna på en god sallad, vin, kaffe och kaka.

 

Årets resa gick den 28-30 maj till Gotland med många intressanta studiebesök. Mycket lyckat och vilket vårväder!

 

Under den otroligt varma sommaren var de flesta av väverskorna ute i sina sommarboenden och vävandet avtog något, men inte helt. De som fanns kvar var duktiga och vävde alster inför vår försäljning i december. Nu har vävsugna medlemmar samlats i stugan igen.

 

Vårt sedvanliga höstmöte hölls onsdag den 19 september, då vi informerades om höstens verksamhet och om pågående och planerade vävar. Kvällen avslutades med trevligt umgänge vid en framdukad buffé.

 

Ett mycket uppskattat besök gjordes 22 oktober hos en likasinnad vävförening i Tyresö. Vi besökte deras pågående utställning i Tyresö bibliotek, där visades dels verk av tre textilkonstnärer, dels väverskorna i Tyresö vävförening. Efter kaffe och samtal besökte vi även deras vävstuga i närheten. Kontakten kommer att fortsätta!

 

Närmast i höst kommer vårt deltagande i Lidingö Kulturvecka 12-18 nov. Vi finns då i stugan och visar vår vävning, dels pågående, dels framlagda verk från tidigare vävande.

 

Vår Julmarknad kommer att förlläggas senare i år, lördagen den 15 december kl. 11-14. Vi säljer hembakat bröd, vävda alster, vi har lotteri och en tombola för barnen, vi har servering av kaffe med smörgåsar och kaffebröd och en utställning av våra senaste alster. Det gäller att vara på plats tidigt, både brödet och vävarna brukar snabbt ta slut! VÄLKOMNA!

 

Alla vävintresserade är välkomna att deltaga i våra möten och att besöka oss i vävstugan!  Tag gärna kontakt med någon av våra kontaktpersoner!